Aquesta pràctica la vam fer per comprovar que la saliva desfeia el midó i donava com a resultat la glucosa. La saliva conté un enzim anomenat amilassa que s'encarrega de digerir el midó dels vegetals, açò és un procés de digestió química que es complementa amb la digestió mecànica de mastegar.
material
-8 tubs d'assaig
-foguer
-vas de precipitats
-reactius a i b fehling
-lugol
-pinces
-termòmetre
procediments
En primer lloc cal posar 8 tubs en la gradilla,dos d'ells amb midó per fer amb un la prova del fehling i amb l'altre la prova del lugol,com ja ferem el l'última pràctica.
A contnuació posem saliva en els altres sis: en dos d'ells sols posarem saliva, fent en un la prova del fehling(fehling A+fehlingB+calfar) i en l'altre la del lugol,mentre que en els atres quatre mesclarem la saliva amb midó.
Seguidament farem en dos tubs la prova del fehling(sense calfar)i en dos la del lugol. Agafarem un de cada i el calfarem al bany maria(calfada prèviament amb el foguer, el vas de precipitats i el termòmetre) a una temperatura de 37º durant 5 minuts, els resultats haurien de ser:fehling+ i lugol-.
Els altres dos, un de fehling i l'altre de lugol els calfarem igualment, al bany maria a 37º, però aquesta vegada durant 10 minuts, el resultats haurien de ser iguals que anteriorment.
resultats
A Amara, Sergi, Maria i a mi ens van eixir bé les proves de la saliva i el midó per separats
(F-L-;F-L+)però mal les altres dues, ja que ens va donar tot negatiu, potser per un excés de sulfat de coure o per calfaro malament.
ampliació
La saliva es produeix a l'interior de la boca gràcies a les glàndules salivals. Aquesta està formada principalment per proteïnes, sodi, potassi,etc. La saliva comença el procés de digestió, ens protegeix de bacteris i participa en el sentitdel gust.
fonts d'informació
http://salud.ccm.net/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada